Mocănița
Herghelia Lucina
Citeste mai mult
Tiroliana “La Palma”
Citeste mai mult
Previous
Next

Lacul Iezer este un lac alpin de alunecare, situat in masivul muntos Obcina Feredeului, la o distantă de 8 km de centrul localităţii. In mijlocul unei păduri seculare, pe o întindere de cca 2 hectare, se aşterne suprafaţa lacului sau iezerului.

Oamenii îi mai spun Ochiul Iadului sau Ochiul de apă. Nămoluri şi smârcuri, o vegetaţie bogată şi diversă, rădăcini şi trunchiuri, adunate de vremuri în urma vreunui cataclism ce a transfigurat natura acestor locuri, toate acestea oferă privitorului un spectacol neobişnuit. Uneori ţi se pare că ai în fată o aşezare cufundată în adâncuri. În oglinda apei se reflectă siluetele zvelte ale copacilor care străjuiesc de veacuri acest Ochi de apă.

Casa Memorială  Dragoș Vicol este adăpostită într-o cameră din imobilul pe care Dragoş Vicol 1-a avut ca proprietate şi în care astăzi locuieşte, episodic, soţia sa. Practic amenajarea muzeală priveşte biroul de lucru al scriitorului, cu mobilierul de epocă, fotografii şi lucruri personale ale poetului, precum şi o mică bibliotecă.
Dragoş Vicol s-a născut în anul 1920 în Cacica, una din cele mai frumoase depresiuni bucovinene. A copilărit la Iacobeni, Dorna Candrenilor şi Volovăţ, în perimetrul muntos al Bucovinei. Liceul l-a făcut la Rădăuţi, unde a descoperit şi talentul său literar, şi unde, a făcut să revista şcolară Muguri şi tot aici a dat volumul de poezii, intitulat Muguri.

TRADITII SI OBICEIURI DE CRĂCIUN
În preajma Crăciunului are loc spectacolul de colinde susţinut de corurile celor două biserici şi artişti locali, finalizat cu Balul Crăciunului ce are loc în data de 26 decembrie a fiecărui an, în 31 decembrie prezentarea costumelor mascaţilor cu urături specifice comunei.

În preajma sărbătorilor de iarnă, poate mai mult decât în orice moment al anului, obiceiurile tradiționale bucovinene sunt prezente în inima satului. În comuna Sadova, puteți vedea o autentică pagină de istorie a Bucovinei, aici puteți viziona reprezentații ale sătenilor în diferite momente artistice, care sunt păstrate din moși strămoși.

Rezervația naturală Pietrele Doamnei din masivul Rarău a fost declarată arie protejată prin Legea nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate)[4] și reprezintă o zonă montană (stâncării, grohotișuri, văii, doline, pădurii de conifere, păduri în amestec, pajiști, stepe, pășuni alpine) de un deosebit înteres geologic, peisagistic, floristic și faunistic ce adăpostește un număr de specii de plante (floarea-reginei, papucul doamnei, argințica, jneapăn) și animale (cocoș de munte, minuniță, ciocănitoare de munte) dintre care unele foarte rare.
Pe teritoriul ariei naturale protejate se află o formațiune de stânci calcaroase cunoscută sub numele de Pietrele Doamnei, denumire de la care provine numele rezervației.

MĂNĂSTIREA ORATA este o mănăstire ortodoxă din România situată în comuna Fundu Moldovei, județul Suceava. Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din Orata s-a construit la insistențele și pe terenul locuitorului drept credincios Traian Pomohaci, fiul lui Ilie și al Aretei, în amintirea soției sale Reveca. La 15 octombrie 1948, într-o joi de dimineață s-a început fixarea temeliei cu un sobor de 7 preoți. În vara anului 1950, meșterii din Botuș au început construcția în lemn. La această mănăstire s-a lucrat în zile de post, iar hrana muncitorilor era tot de post.
Sfințirea mănăstirii s-a făcut la 26 septembrie 1954, de către I.P.S. Mitropolit al Moldovei și Sucevei. Mănăstirea are hramul la 15 august, “Adormirea Maicii Domnului”. Din anul 1960, această mănăstire a fost predată parohiei din Botuș, al cărei paroh era preotul Batariuc Gheorghe.

cc_logo_02

Rezervare online

Rezervarea se ia in considerare numai după confirmarea telefonică sau email din partea gazdei .

Vom folosi datele dvs. doar pentru a vă procesa solicitarea. Nu stocam nume, telefon, adresa email.